De drie Oldenzaalse Wooncoaches

Wooncoach dhr. Z. Kriegsman

Dhr. Z. Kriegsman

Wooncoach Dhr. H.Snijders

Dhr. H. Snijders

Wooncoach dhr. E.Voorneman

Dhr. E. Voorneman

Wooncoaches Duurzaam (t)huis Twente

Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u langs om deskundig advies te geven over uw woning.

lees meer…

Wilt u verbouwen, dan kan de wooncoach u adviseren en ook met u meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing. Wilt u weten of het mogelijk is dat u ook op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn – een wooncoach kan u tips geven. Maar ook op het gebied van veiligheid en wooncomfort is de wooncoach gespecialiseerd.

De coach denkt graag met u mee.Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt, omdat ze zich zorgen maken om de leefbaarheid van onze regio en omdat ze uit eigen ervaring weten dat een duurzaam huis veel voldoening geeft. De wooncoaches Duurzaam (t)huis Twente helpen u bij het toekomstbestendig maken van uw huis. Ze beantwoorden vragen over bijvoorbeeld zonnepanelen, onderhouds- of verbouwingsplannen aan uw woning en energiebesparing.

De wooncoaches zijn opgeleid om u als woningeigenaar zo goed mogelijk bij te staan. Ze weten de weg te vinden naar alle beschikbare informatie en expertise en werken samen met gemeenten, energieadviseurs en aangesloten partnerbedrijven. De wooncoaches geven kosteloos advies.

klap in

Wat doet een wooncoach?

Wanneer u belt met 088-18 50 130 zal een van de wooncoaches contact met u opnemen. Deze wooncoach komt vervolgens kosteloos bij u thuis en als na een of meerdere gesprekken goed in beeld is gebracht wat u aan uw huis zou willen veranderen, dan kan de wooncoach u wijzen op geschikte bedrijven uit de omgeving.Een overzicht van de bedrijven die met Duurzaam (t)huis Twente samenwerken, is te vinden op de website.

lees meer…

De wooncoach helpt u ook graag met het vergelijken van de verschillende offertes. Het is aan u met welk bedrijf u in zee wilt gaan, ook wanneer dit bedrijf niet aangesloten is bij Duurzaam (t)huis Twente
Uw wensen en behoeften zijn leidend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u kosten wilt besparen en daarom ‘iets’ aan uw huis wilt laten doen. Een andere mogelijkheid is dat u energie wilt besparen en hierover advies wilt. Maar ook bij vragen over wooncomfort kan de wooncoach u helpen. Immers, tocht of vochtproblemen maken uw woning minder comfortabel dan u graag wilt. Zelfs voor grotere projecten als een verbouwing of groot onderhoud komt de wooncoach graag langs. Uw voordeel? Gratis advies en een toekomstbestendig huis.

klap in

Hulp bij financiering

De wooncoaches kunnen u ook van dienst zijn als het gaat om het doorspreken van de financiële mogelijkheden.

lees meer…

Misschien zijn er subsidies beschikbaar, kunt u ergens een voordelige duurzaamheidslening afsluiten of wellicht is het voordeliger om uw spaargeld te investeren. Enkele wooncoaches in ons netwerk zijn zeer goed financieel onderlegd.

klap in

Duurzaam (t)huis Twente

Stichting Duurzaam (t)huis Twente is een initiatief van de 14 Twentse gemeenten ( Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand enWierden) om huiseigenaren in Twente te helpen een duurzaam antwoord te vinden op hun woonvragen. Het is een samenwerkingsverband tussen overheid, onderwijs, bedrijfsleven en inwoners.

lees meer…

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Duurzaamheid (t)huis Twente. Bron: https://www.oldenzaal.nl/wooncoaches-duurzaam-thuis-twente

Stichting Duurzaam Oldenzaal helpt u op weg …

Het inslaan van een nieuwe, duurzame weg begint met het zetten van een eerste stap, zoals een bezoekje aan het nieuwe Infopunt Duurzaamheid. Dat is te vinden aan de Grootestraat 35 in hartje Oldenzaal. Hier wordt u gastvrij ontvangen en u kunt er terecht met alle vragen over zaken als zelf energie opwekken, energie besparen, over groene energie en zelfs over energieneutraal wonen. U maakt de groene keuzes; Stichting Duurzaam Oldenzaal helpt u op weg. Stap voor stap!

Alle kennis en contacten op één plek

Het is belangrijk dat iedereen, die nu echt werk van wil maken van besparen op energie, daarvoor op één plek terecht kan. Daarom is er nu dus het Infopunt Duurzaamheid, te vinden in de gastvrije shop van Stadsnoabers aan de Grootestraat 35.Op de reguliere winkeltijden is hier altijd iemand aanwezig om vragen direct te beantwoorden of contact te leggen met de juiste deskundige. In de meeste gevallen is dit de wooncoach.

Stadsnoabers is een initiatief van en door Oldenzaalse ondernemers, de gemeente, WBO Wonen, de cultuurcoach en de VVV om gezamenlijk de leefbaarheid van Oldenzaal naar een hoger plan te tillen. Een schone en energiebewuste kijk op de toekomst is daar een logisch onderdeel van.

klap in

Boeskoolstroom

IS van, voor en door Oldenzalers. Het is geen anoniem electriciteitsbedrijf achter een website of callcenter, maar laagdrempelig fysiek bereikbaar met aanspreekbare medewerkers, een adres en een telefoonnummer. Als het handiger is dat zij naar de klant toe komen, dan doen ze dat gewoon. Klanten weten waar de duurzame energie-opwekinstallaties staan en waar ‘hun’ energie vandaan komt. Lokaal zijn betekent ook dat zij de activiteiten bij voorkeur uitvoeren met Oldenzaalse bedrijven en instellingen. Boeskoolstrom investeert in de verbetering van de eigen leefomgeving en stimuleert zo de lokale economie en werkgelegenheid.

Lees meer…

EnergieCoaches

Met eenvoudige maatregelen kunnen veel huishoudens flink besparen op hun energierekening. Een EnergieCoach kan u hierbij helpen. EnergieCoaches zijn getrainde vrijwilligers die adviseren hoe u energie en dus ook geld kunt besparen. De EnergieCoach komt op afspraak bij u thuis en bekijkt samen met u de woning. Ook bekijkt de EnergieCoach uw energierekening. Op basis daarvan krijgt u gratis en vrijblijvend advies. EnergieCoaches is een samenwerkingsproject tussen WBO wonen, Impuls en de gemeente Oldenzaal.

Meer informatie

Wilt u meer weten of wilt u advies van een EnergieCoach? Neem dan contact op met Teun Hofmeijer van Impuls: energie@impuls-oldenzaal.nl of bel naar (0541) 57 14 14.

Bron: https://www.oldenzaal.nl/energiecoaches