Duurzamer wonen en ondernemen kan beginnen bij Silke Germs in het INFOPUNT DUURZAAMHEID

Silke en EggyMeer en meer raken de Oldenzaalse burgers en de bedrijven er van doordrongen dat duurzaamheid de toekomst is. De motivatie groeit heel snel om groene stroom te gebruiken en energie te besparen waar dat mogelijk is. Tegelijk is het ‘duurzame’ aanbod heel breed en gaan de ontwikkelingen razendsnel.

In het nieuwe ‘INFOPUNT DUURZAAMHEID’ aan de Grootestraat 35 kunnen burgers en bedrijven alle informatie vinden over werkelijk alles wat te maken heeft met het duurzamer maken van de woning of het bedrijf. In het INFOPUNT DUURZAAMHEID zijn allerlei voorbeelden te vinden van de nieuwste materialen en technieken. Ook kan men er terecht met vragen over subsidies en andere duurzame regelingen.

Het INFOPUNT DUURZAAMHEID is dagelijks geopend.

lees meer…

Bij onder anderen Silke Germs kan men terecht voor vragen over duurzaamheid of voor het maken van een afspraak met een wooncoach. Deze deskundige vrijwilliger komt gratis op bezoek voor het geven van adviezen en het beoordelen van de woning of het bedrijf op het gebied van duurzaamheid. Mocht dit bezoek een vervolg krijgen dan blijft de wooncoach betrokken met adviezen, bijvoorbeeld in het beoordelen van offertes. Ook houdt de wooncoach een vinger aan de pols tijdens de uitvoering.

Alles op één punt bij elkaar

Eggy Voorneman is één van de initiatiefnemers van het INFOPUNT DUURZAAMHEID, samen met ambtenaar duurzaamheid Merlinn van Nieuwkuijk. Daarmee is vooral bereikt dat alles wat er al aan initiatieven was, zoals voorheen het energieloket, nu op één praktisch punt in de stad bij elkaar is gebracht. Dus geen versnippering meer. Eggy, die ook als wooncoach veel op pad is, en Silke coördineren de dagelijkse gang van zaken. ‘Eerder zag men door de bomen het bos niet meer. Nu is dat anders en kan iedere burger of ondernemer er altijd terecht kan met vragen en begeleiding door een wooncoach. En heel belangrijk; het is heel laagdrempelig’, benadrukt Eggy Voorneman. Het INFOPUNT DUURZAAMHEID deelt het pand met de VVV en Stadsnoabers.

klap in