Algemene Informatie

Op deze pagina vind u alle algemene informatie
van Duurzaam Oldenzaal en andere organisaties.

Kinderen spelen met zonn-energie de Höfte

Taart voor energieneutraal pand Beijer

Taart voor energieneutraal pand Beijer

LED-verlichting, temperatuurregeling door aardwarmte en zonnepanelen; in het pand van Beijer Transport & Logistics wordt op verschillende manieren energie bespaard en opge-wekt. Het pand aan de A1 is door alle duurzaamheidsmaatregelen volledig energieneutraal. Reden voor een taart van de gemeente Oldenzaal en de Energieke Regio.

De Energieke Regio is een stichting die samen met lokale adviseurs laagdrempelig en onafhankelijk duurzaamheidsadvies geeft aan bedrijven. Energieke Regio Noordoost Twente is een gezamenlijk project van de Noordoost Twentse gemeenten. Het project wordt gefinancierd door de Noordoost Twentse gemeenten, de provincie en de Rabobank. Ook bij Beijer heeft de Energieke Regio Noordoost Twente onafhankelijk advies gegeven voor het verduurzamen van het pand.

Van de aardwarmte-installatie diep onder de grond tot de zonnepanelen op het dak: in het pand zitten allerlei maatregelen om energie te besparen en zelf energie op te wekken. “We hebben zelfs vaak energie over. Eerder laadden we de accu’s van de heftrucks ’s nachts op. Nu doen we dat overdag, als de zon schijnt. Zo rijden de heftrucks op zonne-energie!”, vertelt directeur Jan Bergman. Hij vindt het belangrijk om te investeren in duurzaamheidsmaatregelen. “We zijn op deze wereld te gast. Dat betekent dat we de aarde moeten achterlaten voor volgende generaties.” Mede-eigenaar Rogier Reedijk is dat met hem eens. “Het is ook vooral een kwestie van aanpakken. Er wordt veel over duurzaamheid gesproken, maar je moet er gewoon mee aan de slag. Niet te veel praten, gewoon doen!”

Wethouder Manouska Molema is blij met de ontwikkelingen bij Beijer. “Een duurzaam Oldenzaal kunnen we alleen bereiken als we er samen de schouders onder zetten. Ik vind het geweldig om te zien hoe deze ondernemers met duurzaamheid omgaan. Die taart hebben ze dik verdiend!”

 

Noot voor de redactie

Bijgaande foto mag u gebruiken bij publicatie van dit persbericht. Op de foto staan van links naar rechts Louis Koopman (Energieke Regio), Rogier Reedijk, wethouder Manouska Molema en Jan Bergman.

Meer informatie gemeente Oldenzaal
communicatie@oldenzaal.nl | T (0541) 58 82 88

beijer_persbericht

Aftrap week van de zon

Aftrap Week van de Zon

In het Infopunt Duurzaamheid is maandagmorgen de Week van de Zon van start gegaan. Hoewel het weer nog niet helemaal meewerkt, staat Oldenzaal deze week in het teken van de zon. Deze week willen we laten zien wat de kracht van de zon is en hoe je er gebruik van kunt maken. Laat de zon ook voor jou schijnen en stap over op zonne-energie.

Deze week is in het Infopunt Duurzaamheid een schaalmodel te zien van de auto van het Solar Team Twente. De wooncoaches houden op maandag, woensdag en vrijdag spreekuur van 15.00 tot 17.00 uur om mensen te informeren over duurzame energie.

Wil jij zelf knutselen met zonne-energie? Woensdagmiddag wordt bij de Höfte een knutselmiddag gehouden. Je maakt zelf een zonneboiler waarmee je water warm kan maken. Aanmelden kan bij silke@duurzaamoldenzaal.nl.

Ondernemers kunnen in de Week van de Zon een afspraak maken voor een energieconsult met Louis Koopman van de Energieke Regio en Guido Hoek van het Oldenzaals Energiefonds. Zij kunnen bedrijven helpen het pand duurzamer te maken. Tijdens het energieconsult wordt gekeken welke maatregelen hiervoor nodig zijn en welke subsidies hierbij in beeld zijn.

Op de website www.weekvandezon.nl is het hele programma te vinden.

 

aftrap-week-van-de-zon-1

Week van de zon

Maandag 18 tot en met vrijdag 22 september
WEEK VAN DE ZON te Oldenzaal

Deze week laten ze zien wat de kracht is
van de zon en hoe je er gebruik van kunt maken.
Je vindt het complete programma op de site:

weekvdzon2

Energieke Regio

Energieke Regio Noordoost Twente:
Wat is het en wie doen er al mee?

Lees het document hiernaast:

Voor informatie neem contact op met:
Energieke Regio:
dhr. L. Koopman
T. 06 – 517 834 72
E. egheria75@gmail.com

Gemeente Oldenzaal:
mevr. Merlinn van Nieuwkuijk
T. 0541 – 588 238 (direct)
E. m.vannieuwkuijk@oldenzaal.nl

Over ons
Stichting Duurzaam Oldenzaal is een
onafhankelijke stichting opgericht om
duurzaam denken/doen te stimuleren.
Neem contact met ons op:
STADSNOABERS
Grootestraat 35
7571 EK | Oldenzaal
E. info@duurzaamoldenzaal.nl
T. 0541 – 538 650
I. www.duurzaamoldenzaal.nl