De Oldenzaalse Wooncoaches

Dhr. Eggy Voorneman
Wooncoach & coördinator
Infopunt Duurzaamheid

Dhr. Henk Roeleveld
Wooncoach

Dhr. Wim Beute
Wooncoach 

Dhr. Gerrit Oude Wolcherink
Wooncoach

Dhr. Jack Nieuwenhuis
Wooncoach

Dhr. Tonny Bosch
Wooncoach

Wooncoaches Duurzaam (t)huis Twente

Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u langs om deskundig advies te geven over uw woning. Wilt u verbouwen, dan kan de wooncoach u adviseren en ook met u meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing. Wilt u weten of het mogelijk is dat u ook op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn – een wooncoach kan u tips geven. Maar ook op het gebied van veiligheid en wooncomfort is de wooncoach gespecialiseerd. De coach denkt graag met u mee. Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt, omdat ze zich zorgen maken om de leefbaarheid van onze regio en omdat ze uit eigen ervaring weten dat een duurzaam huis veel voldoening geeft. De wooncoaches Duurzaam (t)huis Twente helpen u bij het toekomstbestendig maken van uw huis. Ze beantwoorden vragen over bijvoorbeeld zonnepanelen, onderhouds- of verbouwingsplannen aan uw woning en energiebesparing. De wooncoaches zijn opgeleid om u als woningeigenaar zo goed mogelijk bij te staan. Ze weten de weg te vinden naar alle beschikbare informatie en expertise en werken samen met gemeenten, energieadviseurs en aangesloten partnerbedrijven. De wooncoaches geven kosteloos advies.

Wat doet een wooncoach?

u belt met 088-18 50 130 zal een van de wooncoaches contact met u opnemen. Deze wooncoach komt vervolgens kosteloos bij u thuis en als na een of meerdere gesprekken goed in beeld is gebracht wat u aan uw huis zou willen veranderen, dan kan de wooncoach u wijzen op geschikte bedrijven uit de omgeving.Een overzicht van de bedrijven die met Duurzaam (t)huis Twente samenwerken, is te vinden op de website.
De wooncoach helpt u ook graag met het vergelijken van de verschillende offertes. Het is aan u met welk bedrijf u in zee wilt gaan, ook wanneer dit bedrijf niet aangesloten is bij Duurzaam (t)huis Twente Uw wensen en behoeften zijn leidend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u kosten wilt besparen en daarom ‘iets’ aan uw huis wilt laten doen. Een andere mogelijkheid is dat u energie wilt besparen en hierover advies wilt. Maar ook bij vragen over wooncomfort kan de wooncoach u helpen. Immers, tocht of vochtproblemen maken uw woning minder comfortabel dan u graag wilt.
Zelfs voor grotere projecten als een verbouwing of groot onderhoud komt de wooncoach graag langs. Uw voordeel? Gratis advies en een toekomstbestendig huis.

Hulp bij financiering

De wooncoaches kunnen u ook van dienst zijn als het gaat om het doorspreken van de financiële mogelijkheden. Misschien zijn er subsidies beschikbaar, kunt u ergens een voordelige duurzaamheidslening afsluiten of wellicht is het voordeliger om uw spaargeld te investeren. Enkele wooncoaches in ons netwerk zijn zeer goed financieel onderlegd.

Duurzaam (t)huis Twente

Stichting Duurzaam (t)huis Twente is een initiatief van de 14 Twentse gemeenten ( Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand enWierden) om huiseigenaren in Twente te helpen een duurzaam antwoord te vinden op hun woonvragen. Het is een samenwerkingsverband tussen overheid, onderwijs, bedrijfsleven en inwoners.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van
Duurzaamheid (t)huis Twente.
www.oldenzaal.nl/wooncoaches-duurzaam-thuis-twente

Stichting Duurzaam Oldenzaal helpt u op weg …

Het inslaan van een nieuwe, duurzame weg begint met het zetten van een eerste stap, zoals een bezoekje aan het nieuwe Infopunt Duurzaamheid. Dat is te vinden aan de Grootestraat 35 in hartje Oldenzaal. Hier wordt u gastvrij ontvangen en u kunt er terecht met alle vragen over zaken als zelf energie opwekken, energie besparen, over groene energie en zelfs over energieneutraal wonen. U maakt de groene keuzes; Stichting Duurzaam Oldenzaal helpt u op weg. Stap voor stap!

Alle kennis en contacten op één plek

Het inslaan van een nieuwe, duurzame weg begint met het zetten van een eerste stap, zoals een bezoekje aan het nieuwe Infopunt Duurzaamheid. Dat is te vinden aan de Grootestraat 35 in hartje Oldenzaal. Hier wordt u gastvrij ontvangen en u kunt er terecht met alle vragen over zaken als zelf energie opwekken, energie besparen, over groene energie en zelfs over energieneutraal wonen. U maakt de groene keuzes; Stichting Duurzaam Oldenzaal helpt u op weg. Stap voor stap!

Boeskoolstroom

boeskoolstroom_lg

Boeskoolstroom is van, voor en door Oldenzalers. Het is geen anoniem electriciteitsbedrijf achter een website of callcenter, maar laagdrempelig fysiek bereikbaar met aanspreekbare medewerkers, een adres en een telefoonnummer. Als het handiger is dat zij naar de klant toe komen, dan doen ze dat gewoon. Klanten weten waar de duurzame energie-opwekinstallaties staan en waar ‘hun’ energie vandaan komt. Lokaal zijn betekent ook dat zij de activiteiten bij voorkeur uitvoeren met Oldenzaalse bedrijven en instellingen. Boeskoolstrom investeert in de verbetering van de eigen leefomgeving en stimuleert zo de lokale economie en werkgelegenheid.

Over ons
Stichting Duurzaam Oldenzaal is een
onafhankelijke stichting opgericht om
duurzaam denken/doen te stimuleren.
Neem contact met ons op:
STADSNOABERS
Grootestraat 35
7571 EK | Oldenzaal
E. info@duurzaamoldenzaal.nl
T. 0541 – 538 650
I. www.duurzaamoldenzaal.nl