Warmetruiendag

 In Uncategorized

Op vrijdag 2 februari is het Warme truien dag!

VERWARM JEZELF, NIET DE WERELD!

Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2 uitstoot.

De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Bovendien zetten we energiebesparing op de agenda! Het is een stukje bewustwording, even stilstaan wat je zelf kunt doen voor een beter milieu. Alle kleine beetjes helpen.

Groen denken en groen doen.
De groenste energie is immers de energie welke je niet gebruikt.

Stichting Duurzaam Oldenzaal heeft Hans Meinders van het Twents Carmel College gevraagd mee te doen. Hans reageerde enthousiast: het TCC wil graag hun steentje bijdragen aan een duurzaam milieu en een duurzame toekomst voor hun leerlingen. De school heeft bijv. meer dan 1000 zonnepanelen op het dak van de school, maar willen door middel van deze actiedag de leerlingen nog meer bewust laten zijn van de noodzaak van duurzaam denken en doen. Deze Warme truiendag is een leuke manier van informeren en enthousiasmeren van de leerlingen.

Dit is het 12e jaar dat het wordt georganiseerd, en vindt altijd rond 16 februari plaats. Op 16 februari 2005 is nl. het Kyoto protocol in werking getreden. Ontstaan in Belgie en overgewaaid naar Nederland. Organisatie in Nederland ligt bij Klimaatverbond Nederland. Greenchoice (=energieleverancier) heeft zich aan de warmetruiendag verbonden. Honderduizenden mensen doen deze dag mee.

Deelnemende locaties:

Locatie TCC Denekamp,                         300 leerlingen, 30 personeelsleden

Locatie TCC Potskamp Oldenzaal,       1350 leerlingen, 170 personeelsleden

Locatie TCC Losser                                 600 leerlingen, 60 personeelsleden

Locatie TCC Thijlaan                             1300 leerlingen, 150 personeelsleden

Locatie TCC Lyceumstraat                  1460 leerlingen, 150 leerlingen

——————————————  5.010                   560=   5.570 personen

 

St. Duurzaam Oldenzaal, coördinator Ilse Berning: Wij hopen dat de komende jaren steeds meer scholen, bedrijven maar ook inwoners het Twents Carmel College volgen en meedoen aan de Warme truien dag. Even stilstaan bij wat we zelf kunnen doen voor een beter milieu. Bovendien zetten we zo energiebesparing op de agenda.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment